BYGG

Merker lite til finanskrisen

Betonmast har vokst fra å være en miniaktør til å bli en merkbar konkurrent i bygg- og anleggsbransjen. Nå vil de utvide ytterligere.
Betonmast har vokst fra å være en miniaktør til å bli en merkbar konkurrent i bygg- og anleggsbransjen. Nå vil de utvide ytterligere. Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
9. mars 2009 - 07:48

– Jeg regner med at vi ansetter 20 nye i år. De vil få tilbud om å komme inn som eiere i det datterselskapet de jobber i. På den måten får de ansatte nærhet til egne resultater, kunder og utvikling, sier administerende direktør Petter Vistnes i Betonmast til Finansavisen.

Selskapet har i dag såvidt over 100 medarbeidere.

Voldsom vekst OPTIMIST: Betonmast-direktør Petter Vistnes ser frem til å ansette 20 nye medarbeidere i nærmeste fremtid. (FOTO: Betonmast)
Voldsom vekst OPTIMIST: Betonmast-direktør Petter Vistnes ser frem til å ansette 20 nye medarbeidere i nærmeste fremtid. (FOTO: Betonmast)

Voldsom vekst

Betonmast, som i utgangspunktet produserte flaggstenger av betong, har de siste årene hatt en nærmest eksplosiv vekst - fra 150 millioner i omsetning i 2004 til 692 millioner i 2008.

I 2009 ventes omsetningen å bli 800 millioner, og man håper å runde milliarden innen 2010.

Storkontrakt

Nylig signerte Betonmast en kontrakt med Statens vegvesen om en ny bro i Bjørvika i Oslo til en verdi av 289 millioner kroner.

– Resultatet i år blir hyggelig, men vi tror marginene vil falle neste år, trolig til 5 prosent. Vi tåler det. Vi har en egenkapital på 105 millioner, og har ikke hatt rentebærende gjeld siden 2003, sier Vistnes.

Tror på tiltakspakken

Han tror det blir sterkest på anleggssiden.

– Vi har tro på et økt marked innen infrastruktur på grunn av myndighetenes tiltakspakke, men innen bygg er vi mer usikre på hva som skjer. Vi har etablert flere nisjeselskaper, blant annet miljøsanering, riving av ulike anlegg, sier direktøren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.