ARBEIDSLIV

Mer til småbedrifter

Hild Lamvik
12. juni 2002 - 13:17

Brussel: EU har som mål å øke deltakelsen til små og mellomstore bedrifter, og legger opp til at 15 prosent av det 6. rammeprogrammet for forskning og teknologisk utvikling skal gå til SMB-er.

- Små og mellomstore bedrifter har fått høy prioritet på grunn av betydningen de har for innovasjonsevnen - ikke minst på nye områder som bioteknologi. Mange av de nye arbeidsplassene vil skapes i avleggere fra slike bedrifter, forteller forskningsråd Gard Titlestad ved den norske EU-delegasjonen i Brussel.

- Nytt er også såkalt kollektiv forskning, myntet på samarbeid mellom for eksempel bransjeorganisasjoner og forskningsinstitusjoner. Den såkalte Craft-ordningen videreføres. Her kan norske bedrifter ha mer å hente.

I 2000 hadde over 400 EU-prosjekter norsk deltakelse, og ifølge Titlestad er det en klar tendens til økt deltakelse fra næringslivet.

Hjelp å få

Teknologibedriftenes Landsforening (TBL), Norges forskningsråd og NHO går nå sammen for å hjelpe norske SMBer til å bli involvert i EU-finansierte prosjekter gjennom det 6. rammeprogrammet. TBL har utarbeidet et spørreskjema som kan gi SMBer klarhet i om deltakelse i EU-prosjekter er noe for dem og deres fagfelt. Forskningsrådet og NHO gir bistand til bedrifter som ønsker å delta i, eller selv vil etablere, et EU-finansiert forskningsprosjekt enten som prosjektleder eller prosjektdeltaker. Bedrifter som ønsker å gå videre kan få forprosjektstøtte fra Forskningsrådet.

Søkeord: EU-forskning
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.