OLJE OG GASS

Mer sprut i Dagny

Anders J. Steensen
10. okt. 2008 - 11:23

StatoilHydro kommer med gode nyheter etter å ha avsluttet boringen i blokk 15/5 Dagny, produksjonslisens PL 048.

Les også: Dagny-funnet like stort som Goliat



170 millioner fat

Undersøkelsen viser at det er langt mer hydrokarboner i feltet enn opprinnelig beregnet. Nye estimater tyder på utvinnbare reserver på opp mot 170 millioner fat oljeekvivalenter. Tidligere var feltet estimert til 100-125 millioner fat.

Boringen i blokk 15/5 Dagny, produksjonslisens PL 048, er avsluttet. Resultatet er oppløftene med mer påviste reserver enn opprinnelig beregnet.



Nær kvart milliard fat

Dagny ligger rundt 10 kilometer nordvest for Sleipner Vest. Størrelsen på Dagny-funnet i Nordsjøen oppjusteres til å være mellom 130 og 170 millioner fat oljeekvivalenter, etter at boringen av en sidestegsbrønn er gjennomført.

Sammen med Ermintrude-funnet er det totale utvinnbare volumet estimert til 180-240 millioner fat oljeekvivalenter.



Finnes muligheter

– Dette er et meget spennende funn som bekrefter at det fremdeles er mulig å finne større volum med olje i etablerte områder som Sleipner. Dette bidrar positivt til å nå de målene vi har med å maksimere potensialet på norsk sokkel, sier Tim Dodson, letesjef for norsk sokkel.



Felles struktur

Avgrensningsbrønnene på Dagny-strukturen bekrefter at Dagny og Ermintrude som ble påvist i 2007, har identisk trykk og inngår i den samme strukturen. En felles utbygging av Ermintrude og Dagny mot Sleipner-feltet vurderes.

Det ble påvist gass i Dagny-funnet allerede i 1978. Et kreativt letemiljø står bak ideen om at det kunne være en oljekolonne under gassen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.