OLJE OG GASS

Mer skifer for Statoil

STORKER POSISJONEN: Satoil kjøper mer areal for å bedre sin posisjon i skifergass
STORKER POSISJONEN: Satoil kjøper mer areal for å bedre sin posisjon i skifergass Bilde: Statoil
Anders J. Steensen
26. mars 2010 - 10:42

Statoil har undertegnet en avtale med Chesapeake som vil øke Statoils nettoandel på 2.400 kvadratkilometer med ytterligere 236 kvadratkilometer i skifergassområdet i Marcellusformasjonen som ligger i områdene vest for New York.

6000 kroner målet

Statoils andel av kostnadene i transaksjonen er på 253 millioner amerikanske dollar, eller 1,5 millarder kroner, med en gjennomsnittspris på vel 6000 kroner per mål.

Kan kjøpe mer

Avtalen Statoil inngikk med Chesapeake i 2008 gir Statoil muligheten til å kjøpe nye landlisenser fra Chesapeake etter hvert som man kjøper seg opp i Marcellus-området. Dette oppkjøpet er en del av denne avtalen.

Gode resultater

Produksjonsresultatene er meget oppmuntrende etter at Statoil inngikk avtalen med Chesapeake høsten 2008. Dette nye området vil bidra til å styrke selskapets posisjon og samarbeid med Chesapeake, som en av de største lisenseierne i dette skifergassområdet i USA.

Kjøpet gir partnerne muligheten til å optimalisere utbyggingsvirksomheten og å sikre ytterligere utbygginger. Statoil forventer dessuten å styrke sin posisjon ytterligere i Marcellus sammen med Chesapeake framover.3

8 millioner Sm

Andy Winkle, direktør for Statoils skifergass-virksomhet, sier: – Vi gikk tidlig inn i Marcellus, og vi vil fortsette oppbyggingen av denne langsiktige posisjonen på vei mot vårt produksjonsmål på 8 millioner Sm 3 gass per dag innen 2012, sier han i en pressemelding fra Statoil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.