OLJE OG GASS

Mer plattformvraking for AF Gruppen

Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen kan gni seg i hendene. Selskapet ser nemlig ut til å få en ny hundremillionerskontrakt.
Konsernsjef Pål Egil Rønn i AF Gruppen kan gni seg i hendene. Selskapet ser nemlig ut til å få en ny hundremillionerskontrakt. Bilde: AFG
Stein Jarle Olsen
9. sep. 2008 - 10:18

AF Gruppen (AFG) har inngått en intensjonsavtale med Shell U.K. Limited om fjerning og gjenvinning av seks plattformer ved det såkalte Indefatigable-feltet i britisk sektor av Nordsjøen.

Tre år

Forhandlinger om den endelige avtalen pågår, og den vil ha en verdi på rundt 230 millioner kroner. Arbeidet vil bli utført av AF Decom Offshore.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Selskapet forbereder allerede arbeidet, som vil starte i begynnelsen av 2009. Prosjektet har en varighet på tre år. 13 000 tonn stål og utstyr skal gjenvinnes fra plattformene.

- Dette er det femte fjerningsoppdraget som AF Gruppen gjennomfører offshore, og det andre på britisk sektor av Nordsjøen. Avtalen styrker vår strategiske satsing på miljø og er en viktig anerkjennelse av vår kompetanse på sikker demontering og gjenvinning av petroleumsinstallasjoner internasjonalt. Arbeidet legger grunnlaget for ytterligere vekst innenfor vår miljøvirksomhet i Nordsjøen, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen i en pressemelding.Foran skjema

AFG har siden 2002 bygget opp kompetanse på miljøvennlig fjerning av petroleumskonstruksjoner offshore.

Blant annet avsluttet de arbeidet på Ekofisk 2\4T i mai 2007, seks måneder foran skjema og på budsjett, med en resirkuleringsgrad på 98 prosent.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.