BYGG

Mer penger til nye undervisningslokaler

Universiteter og høyskoler får mer penger fra regjeringen. NTNU Gjøvik vil bygge operasjonssenter for cyberangrep.

Blant prosjektene som får støtte er et operasjonssenter ved NTNU Gjøvik som skal teste realistiske hendelser knyttet til cyberangrep.
Blant prosjektene som får støtte er et operasjonssenter ved NTNU Gjøvik som skal teste realistiske hendelser knyttet til cyberangrep. Foto: NTNU
9. mai 2019 - 09:23

Flere universiteter og høyskoler får økt bevilgning for å oppgradere undervisningslokalene sine slik at de legger til rette for nye undervisningsformer.

Blant prosjektene som får støtte er et operasjonssenter ved NTNU Gjøvik som skal brukes til å teste virksomheter og personer for realistiske hendelser knyttet til cyberangrep.

Universitetet i Stavanger får penger til å bygge om et eldre skolebygg til skaperverksted og barnehagelaboratorium for lærerutdanningene.

– Universiteter og høyskoler må gi rom for mer studentaktive undervisningsformer og bruke tradisjonelle forelesninger i litt mindre grad. Undervisningslokaler, enten det er auditorier, laboratorier, verksteder eller fellesarealer, er viktige faktorer for bedre kvalitet i høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Totalt øker regjeringen bevilgningene til oppgradering fra 75 millioner kroner i fjor til 161 millioner kroner i år.

Siden institusjonene bidrar med egne penger i tillegg, vil det totalt gi oppgraderinger for 415 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.