BYGG

Mer penger til nye undervisningslokaler

Universiteter og høyskoler får mer penger fra regjeringen. NTNU Gjøvik vil bygge operasjonssenter for cyberangrep.

Foto: NTNU
9. mai 2019 - 09:23

Flere universiteter og høyskoler får økt bevilgning for å oppgradere undervisningslokalene sine slik at de legger til rette for nye undervisningsformer.

Blant prosjektene som får støtte er et operasjonssenter ved NTNU Gjøvik som skal brukes til å teste virksomheter og personer for realistiske hendelser knyttet til cyberangrep.

Universitetet i Stavanger får penger til å bygge om et eldre skolebygg til skaperverksted og barnehagelaboratorium for lærerutdanningene.

– Universiteter og høyskoler må gi rom for mer studentaktive undervisningsformer og bruke tradisjonelle forelesninger i litt mindre grad. Undervisningslokaler, enten det er auditorier, laboratorier, verksteder eller fellesarealer, er viktige faktorer for bedre kvalitet i høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Totalt øker regjeringen bevilgningene til oppgradering fra 75 millioner kroner i fjor til 161 millioner kroner i år.

Siden institusjonene bidrar med egne penger i tillegg, vil det totalt gi oppgraderinger for 415 millioner kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.