NETTARKIV

Mer penger – samme etterslep

Joachim Seehusen
8. okt. 2007 - 14:56

Regjeringen foreslår å bevilge 24,7 mrd. kroner under Samferdselsdepartementets budsjett. Forslaget innebærer en nominell økning på 4,7 prosent eller om lag 1,1 mrd. kroner fra saldert budsjett 2007.

Hele 94 prosent av samferdselsbudsjettet går til vei og jernbane.

I innstilling S20 fra stortingsperioden 2006-2007 går det frem at det samlede etterslepet i vedlikehold av norske veier er 45 milliarder kroner.Vent på vei i 225 år

Nå foreslår regjeringen å bevilge 200 millioner kroner mer enn det som er nødvendig for ett års oppfølging av Nasjonal Transportplan. Med den farten vil det ta 225 år før veinettet er oppdatert.

I fjor kunne samferdselsminister Liv Signe Navarsete være godt fornøyd med å være den første statsråden på svært lang tid som oppfylte budsjettkravene i Nasjonal Transportplan. Det gjør hun også for 2008.Det positive drukner

Men hennes suksess i den regjeringsinterne kampen om midler drukner noe i de enorme etterslepene som har bygget seg opp etter tiår med sviktende vedlikehold.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.