IKT

Mer overvåking

– Elektronisk handel er et meget stort skritt i retning av mer rasjonell forretningsdrift, sier den nye presidenten i BMC Software, Robert E. Beauchamp.

Den raske fremveksten av dette de siste årene har imidlertid økt kravene til bedriftenes IT-systemer dramatisk. Mangelen på IT-folk i bedriftene gjør at stadig flere setter ut IT-løsningene til tjenesteleverandører. Denne utviklingen øker markedet for overvåking- og systemadministrasjon.

Som flere andre selskaper kommer BMC fra et stormaskinmiljøet, og som andre også har gjort, har de vokst ut til andre plattformer. Selskapet var tidlig kjent for å lage god programvare for systemadministrasjon til IBM-maskiner.

BMC fikk operativsystemet, databasene og nettverket til å fungere som de skulle og. Fra 1994 satset selskapet kraftig på å dekke flere operativsystemer fordi kundene ikke lenger bare holdt seg til en plattform. Unix og NT ble svært viktige, og verktøyutviklingen spente over alle plattformene og sammenhengen mellom dem.

I dag jobber BMC også intenst med både Linux og mobile plattformer for å kunne administrere og overvåke store heterogene miljøer med den samme programvaren. Selskapet har vokst kraftig de siste årene, fra en omsetning i 1996 på 600 til 1700 millioner dollar i fjor. Samtidig har antallet ansatte vokst fra 1400 til 6700.

Markedsveksten er nå større i Europa og Asia. BMC er nesten like store i disse markedene som i USA. Antallet ansatte vokser også sterkt, og selskapet sysselsetter 1500 i Europa. For tre år siden ble BMC ble etablert i Norge med Henrik Abel som daglig leder. I dag har de 25 ansatte og kan vise til en kraftig økning i omsetningen.

Les mer om saken i TU nr. 8, som kommer på nett og papir 22. februar.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.