OLJE OG GASS

Mer olje igjen i nordområdene

OPP 20 PROSENT: Funnene på Goliat og Nucula har sørget for at Oljedirekttoratet oppjusterer framtidsutsiktene for nordområdene.
OPP 20 PROSENT: Funnene på Goliat og Nucula har sørget for at Oljedirekttoratet oppjusterer framtidsutsiktene for nordområdene. Bilde: Statoil
31. aug. 2007 - 07:19

Det kommer fram i en ressursrapport OD legger fram om noen dager. Konstituert oljedirektør Bente Nyland slapp nyheten på konferansen Petro 2007 i Harstad torsdag.

Goliat og Nucula

– Både funnene på Goliat og Nucula i løpet av det siste året har vært med på å føre til at vi nå justerer opp anslagene fra 400 til 480 millioner standard kubikkmeter olje i Barentshavet, sier Nyland til Nordlys.

– De nye anslagene viser at Barentshavet har et større potensial for olje enn hele Norskehavet, og begynner å bli nesten like stor som det som finnes i Nordsjøen. Men fortsatt er nok Barentshavet en gassprovins, sier Nyland.

Til sammenligning er de totale petroleumsressurser på norsk kontinentalsokkel beregnet til 13 milliarder standard kubikkmeter. Av dette er om lag 35 prosent pumpet opp og solgt. Rundt en firedel er oppdaget, mens en firedel er uoppdaget. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.