OLJE OG GASS

Mer olje for Lundin

FANT MER OLJE: Funnet for Lundin gjorde med boreriggen Tranocean Winner kan danne grunnlaget for en ny feltutvikling på norsk sokkel.
FANT MER OLJE: Funnet for Lundin gjorde med boreriggen Tranocean Winner kan danne grunnlaget for en ny feltutvikling på norsk sokkel. Bilde: GVA
Anders J. Steensen
13. jan. 2010 - 16:19

Lundin Norway AS, operatør for utvinningstillatelse 338, er i ferd med å avslutte boring av avgrensningsbrønn 16/1-13 på oljefunnet 16/1-8 Luno.

Mer enn 100 millioner fat

Funnet ble opprinnelig påvist høsten 2007, og dette er den andre avgrensningsbrønnen på funnet.

Funnet er gjort i jura reservoarbergarter. Oljefunnet 16/1-8 er om lag 20 kilometer øst for funnet 15/3-1 S Gudrun. Operatørens ressursanslag for funnet før brønn 16/1-13 ble boret var på 15 millioner Sm 3 utvinnbare oljeekvivalenter (oe), eller 95 millioner fat o.e. Det er grunn til å anta at feltet inneholder mer olje enn opprinnelig beregnet.50 meter oljekolonne

Brønnen bekreftet olje/vann-kontakten og utstrekningen av funnet. Det ble påtruffet en 50 meter oljekolonne i jura reservoarbergarter med bedre reservoarkvalitet enn tidligere observert.

Brønnen ble ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

Lundin arbeider med å oppgradere ressursanslaget på bakgrunn av resultatene fra avgrensningsbrønnen og deretter fortsette planlegging med hensyn på feltutvikling.Må repareres

Dette er den fjerde letebrønnen i utvinningstillatelse 338. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2004. Avgrensningsbrønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2275 meter under havflaten. Havdypet er 109 meter.

Brønnen ble boret av den halvt nedsenkbare boreinnretningen Transocean Winner.

Etter reparasjon/utbedringsarbeid etter en brann på riggen skal den til utvinningstillatelse 359 i Nordsjøen for å bore undersøkelsesbrønn 16/4-5 også for Lundin Norway AS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.