ARBEIDSLIV

Mer motgang i Grimstad

Finn Halvorsen
10. feb. 2003 - 07:52

Da Ericssons utviklingsavdeling for produkter innen tele infrastruktur og datakommunikasjon i Grimstad i fjor ble vedtatt flyttet til Kroatia, forsvant 60 arbeidsplasser.

Det vil si, ni av dem ble reddet da det svenske konsulentselskapet Semcon 1. september opprettet en egen avdeling i byen.

Men bare et halvt år senere er det slutt. Grimstad-avdelingen skal legges ned, og de ni må igjen ut på jobbjakt.

Jens Granerud, ansvarlig for Semcon Norge AS i Asker, forteller at virksomheten der fortsetter med de 20 ansatte de har i dag. De har også leid en av de ni fra Grimstad for en seksmåneders periode.

- Mens Ericsson faset ut oppdragene for Semcon i Grimstad, har vi fortsatt bra ordreinngang fra Ericsson for inneværende år og også brukbare utsikter for 2004. I tillegg jobber vi for å skaffe oppdrag fra teleoperatører. Vi arbeider også med løsninger for maskin til maskin kommunikasjon, blant annet i samarbeid med Wireless Maingate, som er spesialister innen dette feltet, sier Granerud.

Men han understreker likevel at de fremtidige forretningsmessige utfordringer er store. Asker-avdelingen omsatte i fjor for ca. 20 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.