MOBIL

Mer minne på mindre plass

Samsungs nye minne skal gi deg mindre og raskere mobil.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. nov. 2012 - 10:44

Å ha nok minne på mobilen er viktig. Det sørger for at du får plass til video, musikk, bilder og alt annet som er lagret på telefonen. Samsung er en av de største produsentene av minne, og har nettopp annonsert sin nyeste utvikling på denne fronten.

Deres nye 64 GB eMMC-brikke tar 20 prosent mindre plass enn tidligere løsninger, og er dessuten raskere. De hevder videre at minnet er 30 prosent raskere enn forrige generasjon.

Interessant nok ble forrige generasjon introdusert så sent som i august, så det går raskt fremover for tiden. Den nye løsningen beskrives av Samsung som "neste generasjon".

Kjapt

De nye minnebrikkene har en skrive- og lesehastighet på henholdsvis 2000 IOPS og 5000 IOPS (inputs and outputs per second). Du kan lese inntil 260 MB per sekund, og skrive inntil 50 MB per sekund.

Fordelen med høye hastigheter er at telefonen oppleves raskere, siden mer informasjon kan behandles på kortere tid. En annen fordel er at siden brikken er fysisk mindre bidrar den til at det er mulig å lage tynnere telefoner.

Når du kan vente å finne den nye brikken i nye telefoner er ikke kjent, men de er allerede satt i produksjon.

Kilde: Samsung.com, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.