DATATELE

Mer liv i Windows

LEVENDE:Microsoft skal bruke sitt nye tjenestekonsept til å lokke til seg verdens IT-brukere.
LEVENDE:Microsoft skal bruke sitt nye tjenestekonsept til å lokke til seg verdens IT-brukere.

Microsoft har sett lyset nok en gang, og igjen er det skinnet fra Internett de svermer for.

Det fremste våpen i konkurransen mot den nye erkekonkurrenten Google heter Live. Det er nå snart ett år siden Bill Gates lanserte Windows Live og Office Live.

Ozzie's tale

Windows Live er merkenavnet på de tjenestene Microsoft vil tilby over nettet. Ray Ozzie, som er selskapets sjefsarkitekt for programvare, sier at slike internettjenester er svært viktige for Microsoft i fremtiden. Det er så viktig sier Ozzie, at det kan sammenliknes med den gangen man tok i bruk selve PC-en.

Samspiller med hverandre

Sjefen i Microsoft, Steve Balmer, sa i høst at grensene mellom vanlig programvare og den som leveres over Internett er i ferd med å viskes ut. Dette er et skifte som selskapet slutter opp om.

Mens den tradisjonelle modellen er at brukerne installerer programvaren på PC-en som er selve maskineriet, kjører Live-programmene på en server et eller annet sted i nettet.

Live update

Ifølge Balmer vil Microsoft levere Livetjenester til forbrukere og forretningsbrukere, både over Internett, men også fra virksomhetenes egne servere. MSN, som i mange år har vært selskapets moderskip på nettet, blir nå et innholdsnettsted, mens alle tjenestene blir samlet under Live-paraplyen.

— Et av de viktigste poengene med Live-tjenestene er at de samspiller med hverandre og det øker nytteverdien for private brukere og i jobbsammenheng, sier daglig leder for MSN og Windows Live i Norge, Benedikte Løvdal.Flying start

Microsofts supersuksess gjennom flere år, MSN Messenger, er omdøpt til Windows Live Messenger. Den har allerede mer enn 400 millioner brukere som til sammen har 12 milliarder kontakter.

Live Messenger er også et viktig våpen i kampen mot Skype, fordi brukerne nå kan både ringe og videosamtale med hverandre fra den eksisterende kontaktlisten.

Et annet viktig fotfeste i kampen om brukernes oppmerksomhet er selvfølgelig gode gamle Hotmail, nå omdøpt i en oppgradert utgave til Live Mail. Microsoft lokker brukerne over med 2 GB lagerplass, mulighet for 10 MB vedlegg og et mer Outlook-aktig grensesnitt.

Fordømt g-verb...

Selv om Microsofts Live får en flying start gjennom disse tjenestene ergrer det nok selskapet at Google er så sterke på søk at det har blitt et verb; å google.

Derfor er Windows Live Search en svært viktig del av det nye tjenestespekteret som nå rulles ut. I motsetning til Google, er tjenesten helt annonsefri og Microsoft har lovet at de ikke vil lagre brukernes søk slik som Google gjør.

Andre tjenester som Windows Live Spaces , Windows Live OneCare og Office Live er med i Microsofts store Live-pakke. Målet er å nå både ungdom og forretningsbrukere i konkurransen mot Google.

Les mer om: