OLJE OG GASS

Mer gass ved Oseberg

FANT GASS: Boreriggen Transocean Winner (ex Treasure Saga) fant gass for StatoilHydro. Rigger er den første i en serie av GVA 4000 designet. Nå borer den en avgrensingsbrønn i Corvus forat StatoilHydro skal finne mer ut om størrelsen på funnet.
FANT GASS: Boreriggen Transocean Winner (ex Treasure Saga) fant gass for StatoilHydro. Rigger er den første i en serie av GVA 4000 designet. Nå borer den en avgrensingsbrønn i Corvus forat StatoilHydro skal finne mer ut om størrelsen på funnet. Bilde: GVA
Anders J. Steensen
23. apr. 2009 - 10:10

Corvus funnet

* Undersøkelsesbrønn 30/5-3 S påtraff gass i øvre Trias bergarter tilhørende Hegregruppen.

* Funnet er ikke testet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking.

* Brønnen ble boret av flyteriggen Transocean Winner.

* Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 3830 meter.

* Havdypet er 113 meter

* Nedre deler av brønnen er nå permanent plugget og forlatt.

* Transocean Winner har påbegynt et sidesteg (30/5-3 A) fra øvre deler av brønnbanen for å undersøke en annen del av Corvus prospektet.

Corvus-prospektet ligger syv ilometer nordvest for Oseberg C plattformen.

Potensial

På 113 meters havdyp og etter å ha boret 3830 meter kunne StatoilHydro slå fast at de fant en 550 meter høy kolonne av sandstein av trias alder som inneholder gass.

– Dette er nok et funn i det meget prospektive Osebergområdet, denne gangen i kjelleren av den store Oseberg-blokken. Funnet har et interessant potensial, men det er behov for ytterligere avgrensning og bedre seismiske data før vi kan si noe mer eksakt om størrelsen, sier Tom Dreyer, letesjef for feltnær leting i Nordsjøen.Kan bli utbygd

Dersom det blir utbygging vil funnet knyttes opp mot eksisterende infrastuktur i området.

Først skal det bores flere brønner for å fastslå størrelsen på funnet.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.