Mer enn to millioner flowmetere

Siden 1977 har Endress+Hauser produsert mer enn to millioner elektromagnetiske flowmetere.

Flowmetere fra Endress+Hauser
Flowmetere fra Endress+Hauser
13. juni 2016 - 07:00

Siden 1977 har Endress+Hauser produsert mer enn to millioner elektromagnetiske flowmetere. Det, skriver selskapet i en pressemelding, er mer enn noen annen produsent har laget.

Vannhåndtering

Historien startet med sterk vekst i markedet for vannhåndtering, både drikkevann og avløpsvann. For å møte veksten kjøpte Endress+Hauser selskapet Flowtec i Bern i 1977. Dette ble flyttet til Reinach helt nord i Sveits. Her startet produksjonen av flowmetere med kun tre ansatte i gamle militærbrakker.

Proline

I dag er Rinach fortsatt hovedsetet for produksjonen av flowmetere, i tillegg er det produksjon i Frankrike, USA, Kina, India og i Brasil. Det utviklet seg etter hvert en rekke varianter. I 1993 ble alle samlet i en produktgruppe kalt Proline. I tillegg til denne lager selskapet metere for spesialvæsker, eller for eksempel fylling av flasker hvert sekund.

Dagens Proline-produkter er fjerde generasjon og ble lansert i 2012. Nå sier administrerende direktør for Endress+Hauser Flowtec, Bernd-Josef Schäfer at han ser frem til å presentere flowmeter nr. tre millioner. Han velger ikke å tidfeste når det skal skje.

Fikk du med deg: 19 669 besøkende på Eliaden etter tre dager

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.