NETTARKIV

Mer enn et alibi

På den måten ville de pynte på sitt etter hvert noe forgubbede image og skaffe seg et alibi. Forespørselen gikk via jungeltelegrafen til landets IKT-bedrifter. Hos Nera SatCom på Billingstad fikk de napp. De fikk noe mer enn et alibi. De fikk Aslaug Hagestad Nag. En ung dame, den gang 25 år, engasjert og engasjerende, som liker å være med på det meste og få ting til å skje. I Studiemøte-sammenheng har hun klart å få flere unge folk med, både som deltagere og som foredragsholdere.

Hastlaug ble hun kalt på skolen i Marnardal nord for Mandal. Etter hvert havnet hun i Trondheim og NTH. – Jeg ønsket en utdanning som også åpnet muligheter for en administrativ rolle i arbeidslivet. Matematikk og naturfag var blant favorittene på skolen. Dermed ble det NTH og ikke Handelshøyskolen. Dessuten har jeg en mor som jobber med data, sier hun.

Hun fikk sin sivilingeniørtittel innen elektronikk i 1995. Allerede som student markerte hun engasjement også utenfor det rent teknisk faglige. Hun ble først valgt inn i Studentutvalget og gikk senere inn som studentrepresentant i NTHs styre i årene 1993 og 1994. Denne erfaringen har hun videreført som ansattes representant i styret i Nera SatCom. I tillegg er hun også medlem av styret i Sintef elektronikk og kybernetikk.

Hun ser ikke bort fra at nettopp det faktum at hun er jente, kan ha åpnet noen dører for henne. Men samtidig legger hun ikke skjul på at hun også mener hun gjør en god jobb i sine posisjoner. Såpass selvtillit må man ha når slektsgransking, som er en av hennes sovende hobbyer, viser at hun nedstammer direkte fra fru Ingerd til Austrått.

Flere sovende hobbyer er filateli, volleyball og storbyferier. Hovedgrunnen til at de er sovende, er en datter på to år som også skal ha litt av mammas tid. Men det spørs om det blir tid til hobbyer selv når barnet vokser til. Planene for videreutdanning innen økonomi og administrasjon ved BI eller tilsvarende institusjoner ligger ikke så alt for langt inne i bakhodet.

Les mer om: