ENERGI

Mer effektive solceller

Solcellene monteres i runde trau som roterer etter solas gang. Trauene flyter i et slags basseng, beskyttet av en hinne som skal hindre fordamping. Linsene vaskes rene for ørkenstøv hver natt.
Solcellene monteres i runde trau som roterer etter solas gang. Trauene flyter i et slags basseng, beskyttet av en hinne som skal hindre fordamping. Linsene vaskes rene for ørkenstøv hver natt.Bilde: Pyron

Solceller som snur seg etter sola, justerer vinkelen og fokuserer lyset via linser. Det er oppskriften til California-selskapet Pyron Solar.Selskapet lager solcellene i basseng eller trau som via et sinnrikt system dreier seg etter sola. Cellene er montert slik at de kan tiltes for å få best vinkel i forhold til solas gang.

Fokuserer lyset

Sammen med linser som forsterker solstrålene opptil 400 ganger, kan et relativt lite anlegg produsere langt mer elektrisitet enn konvensjonelle solcelleanlegg.

Nå er en prototyp utplassert i et ørkenområde i California. På grunn av støvplagene i ørkenen, vil panelene sprøytes rene om natta.

Les mer om teknologien her.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.