IT

Mer digital radio

GLAD GUTT:Daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, er svært fornøyd med å få flere kringkastere inn på DAB-nettet
GLAD GUTT:Daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, er svært fornøyd med å få flere kringkastere inn på DAB-nettet

– Dette er en gledens dag, sier daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark.

Nye kanaler

Han forteller at fire nye radiokanaler nå blir tilgjengelig på DAB-nettet over hele landet. Til sammen vil det nå være 18 radiokanaler tilgjengelig for alle som har en slik radio.

Det er Radio Norge, P5, NRJ (Energy) og Radio1 som nå dukker opp som ettall og nuller i eteren og som kan mottas av 80 prosent av folk i Norge. De nye kanalene vil være tilgjengelige i midten av juli.

– Gledelig

Torvmark peker på at FM er fint for folk i de store byene, men tilbudet utenom er ganske begrenset. Syv av kanalene som er tilgjengelig på DAB finnes heller ikke på FM.

– Det er gledelig at de store radioaktørene, som tross alt er konkurrenter, samler seg om den digitale radioplattformen. Digital radio åpner for et langt bredere tilbud av kanaler, og vil derfor gi lytterne større valgfrihet, sier Torvmark.

Fullt

Med de nye kanalene er både den såkalte Riksblokken og regionblokken full. Hver vil ha ni radiokanaler. Alle de 18 radiokanalene vil være tilgjengelig over alt i landet.

Forskjellen på riks- og regionblokken er at NRKs distriktssendinger kan variere lokalt i den siste.

I Norge er det satt av frekvensplass til fire DAB-blokker. To riksblokker, en regionblokk og en lokalblokk.

Når utredes det utbygging av en riksblokk til og man jobber med lokalradio på DAB.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.