OLJE OG GASS

Mer arbeid på Draugen for Aker

MER MILJØVENNLIG: Shell vil reinjesere produsert vann fra Draugen-plattformen.
MER MILJØVENNLIG: Shell vil reinjesere produsert vann fra Draugen-plattformen. Bilde: Heine Schjølberg/Norske Shell
Anders J. Steensen
18. des. 2009 - 11:38

Norske Shell AS har tildelt Aker Solutions kontrakten for en ombygging på Draugen-plattformen.

Kontrakten omfatter ingeniørtjenester, innkjøp, fabrikasjon og installasjon av et reinjeksjonsanlegg for produsert vann på oljeplattformen.En del av VMO-kontrakten

Kontrakten er inngått som et avrop mot Aker Solutions rammeavtale av 2005 for vedlikehold og modifikasjoner for Shells norske portefølje.

– Dette oppdraget er interessant for Aker Solutions både sett fra et teknologisk og miljømessig synspunkt. Vi er tilfreds med at arbeidsoppgavene ligger innenfor vår kjernekompetanse. Vi ser frem til å arbeide på prosjektet, sier Stian Vemmestad, leder for vedlikeholds- og modifikasjonsvirksomheten i Aker Solutions i en pressemelding.I Kristiansund

Oljefeltet Draugen ligger i på Haltenbanken. Driftsorganisasjonen for Draugen-feltet ligger i Kristiansund og både Shell og Aker Solutions har bygd opp en betydelig virksomhet i denne regionen.

Arbeid i forbindelse med kontrakten starter umiddelbart og vil bli ferdigstilt i januar 2012.

Kontraktspart er Aker Solutions datterselskap Aker Offshore Partner AS og A/S Norske Shell

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.