PRODUKSJON

Mer anoder fra Nederland

Aluchemie er Europas største anodeprodusent. Fra den nye fabrikken i Rotterdam vil Hydro nå få rett til 200.000 tonn anoder årlig. Dette er 110.000 tonn mer enn i dag. Det nye produksjonsanlegget vil stå ferdig annet halvår 2003.

Det resterende anodebehovet til Hydros aluminiumsproduksjon i Sunndal vil bli dekket i forbindelse med en planlagt oppgradering av anodeproduksjon i Årdal. Den kan stå ferdig første halvår 2004.

Hydro Aluminium Metall eier fra før 21,2 prosent i Aluminium & Chemie Rotterdam B.V., Aluchemie, og er representert i selskapets styre. De nye rettighetene sikres med såkalte deltagerrettigheter (participation rights). Anlegget vil bli drevet av Aluchemie som også vil stå for gjennomføringen av investeringsprosjektet.

Metallverket i Sunndal ble i juni i år besluttet utvidet og fornyet til en elektrolysekapasitet på 328.800 tonn per år. Anleggsabeidet er i gang og prosjektet utvikler seg i henhold til plan. Første seksjon vil komme i drift sent 2002 og den nye fabrikken vil stå ferdig i 2004.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.