ARKIVNYHETER

Mer å gjøre på StorKrifast

Brua som er ute på anbud skal krysse både Astadelva og E 39 i bakgrunnen. Restene av landkaret i forgrunnen kommer ikke til nytte - den nye brua blir 84 meter lang.
Brua som er ute på anbud skal krysse både Astadelva og E 39 i bakgrunnen. Restene av landkaret i forgrunnen kommer ikke til nytte - den nye brua blir 84 meter lang. Bilde: Danny O. Højsted, Statens vegvesen
26. okt. 2011 - 01:41

StorKrifast består av tre delprosjekter på Nordmøre. Brua som er ute på anbud nå, ligger i søndre ende av ny E 39 mellom Astad og Høgset i Gjemnes kommune. Der skal den krysse nåværende E 39 og Astadelva.

Den som får kontrakten skal også støpe en ny kulvert og forlenge en gammel under henholdsvis framtidig og nåværende E 39. Asfaltering av brua og tilrettelegging for asfaltering på tilstøtende veger inngår i oppdraget. 790 kbm betong og 125 tonn armering vil gå med til betongarbeidene. Johs. Holt har utført prosjekteringen.

Ytterligere to oppdrag på E 39 mellom Astad og Høgset vil bli utlyst i løpet av de neste månedene. Årsaken til det er så mange entrepriser på denne vegen, er at den ble forlenget etter at den var ferdig prosjektert.

I utgangspunktet skulle E 39 legges om mellom Høgset og Knutset. Da det var klart for anleggstart, bestemte politikerne seg for å forlenge den nye vegen med 5,4 km slik at Astad ble det søndre endepunktet i stedet for Knutset. Dermed ble det knapp tid til planlegging og prosjektering. Forlengelsen ble delt opp i mindre entrepriser for å få fortgang i utbyggingen.

Vegen mellom Høgset og Astad blir ferdig våren 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.