NYHETER

Mer å gjøre på E6 i Trøndelag

Vegvesenet har sendt ut to nye oppdrag på prosjektet E6 Trondheim-Stjørdal. Den ene gjelder Ringveg nord i Stjørdal, den andre en kort fire-feltsveg i Trondheim. Anbudsfristene går ut 27. mai og 3. juni.

Den nye vegforbindelsen i Trondheim går på skrå omtrent midt på bildet. De som vil anlegge den, må gi anbud innen 3. juni. (Ill.: Statens vegvesen)
Den nye vegforbindelsen i Trondheim går på skrå omtrent midt på bildet. De som vil anlegge den, må gi anbud innen 3. juni. (Ill.: Statens vegvesen)
8. mai 2013 - 14:51

Den første fristen gjelder oppdraget i Stjørdal. Det går ut på å fullføre Ringveg nord. En strekning på ca. 500 meter skal oppgraderes. Det blir gang/sykkelveg eller fortau på begge sider av vegen, nye støyskjermer settes opp og gamle blir oppgradert. Entreprisen omfatter også riving av to hus.

I Trondheim er oppdraget mer omfattende. Bromstadveien skal forlenges med ca. 250 meter slik at det etableres en ny forbindelse mellom Haakon VIIs gate og Falkenborgveien. Den nye vegen får fire felt og fortau og sykkelfelt på begge sider. Vegen går over jernbanen på en 48 meter lang og 26 meter bred bru.

Oppdraget omfatter også etablering av den første etappen på en ekspressykkelveg mellom Trondheim og Ranheim. Etappen blir 700 meter lang. Bredden blir 7 meter hvorav syklister får 5 meter og fotgjengere 2 meter.

Ekspressykkelvegen skal gå i bru over to veger. Reguleringsplan for bruene er ikke vedtatt, men opsjon på bygging av dem inngår i entreprisen.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.