En takk til Våre Veger - og et velkommen til TU-Samferdsel

Dette er ikke en nekrolog, men en takk og en oppmuntring til det videre samarbeidet med TU-media fra Norsk veg- og trafikkfaglig forening, NVTF.

Av Liv Nordbye, leder for Norsk Vei- og Trafikkfaglig Forening
22. des. 2023 - 17:19

Det var imidlertid med vemod vi i styret i Norsk veg- og trafikkfaglig forening den 21.12.23 mottok beskjeden om at TU-media måtte gi tapt for de økonomiske tilstandene som rår med vårt kjære magasin og medlemstidsskrift  Våre Veger og Veier 24. 

 

 NVTF-styret har med spenning fulgt utviklingen til tidsskriftet på dødsleiet i de siste ukene, men vi innså raskt at det ikke var mulig å redde, ikke engang til 2024, hvor vi planla å feire et 50- årsjubileum for tidsskriftet sammen med Teknas 150- årsjubileum. 

I en slik alvorlig stund er det naturlig å se tilbake på alle de gleder og berikelser dette magasinet og nettstedet har gitt oss. 

Liv Nordbye er leder for Norsk veg- og trafikkfaglig forening <i>Foto:  Privat</i>
Liv Nordbye er leder for Norsk veg- og trafikkfaglig forening Foto:  Privat

Jeg minnes særlig hvordan vi på Byggherreseksjonen i Vegdirektoratet på 2010-2020-tallet løp om kapp til kaffebordet til Bettina Sandvin for å kunne lese Jarles seneste lederartikkel med sitt skarpe ørneblikk på tilstanden i vegsektoren i Norge. Ofte kunne det dumpe 2 magasiner til meg i postkassa mi hjemme. Det gjorde ingenting. Begge ble lest samme dag. Det var artig å lese om hva dyktige kollegaer og bransje fikk til over hele landet, i et land som driver en mer mangfoldig veginnsats og i et mer variert terreng enn veldig mange  andre land. Jeg  prosjekterte noen av de første undersjøiske vegtunnelene. Nå har vi mange. 

Nå er det dessverre slutt på medlemmenes gratis tilgang til samferdselsstoffet. Vi kjempet hardt for det, men hadde ikke noe godt forhandlingskort på hånda, egentlig. Vi får imidlertid både nyhetsbrev og store rabatter, og vi har fått tilbake navnene og  domeneområdet og kan gjøre hva vi vil med det framover. Medlemmene i NVTF vil på nyåret høre mer om hva vi tenker videre om dette, ved siden av alt vi tenker å få til av faglige samlinger innen veg- og trafikk i Norge i samarbeid med Tekna, i faglig ånd. 

I lys av julen, la oss også se på dette som en fødsel. Det kommer noe nytt. Vi ønsker lykke til videre til Jan Moberg og hans medarbeidere. Vi fortsetter samarbeidet med TU-media og ser frem til å lese mer samferdselsstoff i TU framover. Det håper jeg alle medlemmene i Norsk veg- og trafikkfarlig forening også gjør, og alle andre også. Veg og trafikk er kult. 

Riktig god jul og godt nytt år! 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.