KRAFT

Mener Sp-statssekretær er habil

HABIL: Statssekretær Sigrid Hjørnegård (Sp) i Olje- og energidepartementet har ikke vært inhabil i behandling av partistøttesaken.
HABIL: Statssekretær Sigrid Hjørnegård (Sp) i Olje- og energidepartementet har ikke vært inhabil i behandling av partistøttesaken. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
9. nov. 2010 - 15:47

Statssekretær Sigrid Hjørnegård (Sp) i Olje- og energidepartementet har ikke vært inhabil i behandling av partistøttesaken, slår lovavdelingen i Justisdepartementet fast.

Eidsiva gir Sp motbør

Påvirker ikke

Ulovlige pengegaver fra Eidsiva Energi og Troms Kraft på til sammen 700.000 kroner til Senterpartiet gjør ikke Hjørnegård inhabil i saker som omfatter de to selskapene, konkluderer lovavdelingen.

Tidligere har lovavdelingen ment at ingen i Sp-trioen Liv Signe Navarsete, Terje Riis-Johansen og Magnhild Meltveit Kleppa er inhabile i denne saken.

– Skjulte partistøtte i faktura

Store beløp

Eidsiva Energi og Troms Kraft ga i 2009 store beløp i pengestøtte til et prosjekt i regi av Senterpartiet. Det såkalte fornybarprosjektet resulterte i rapporten «Slipp energien løs».

I ettertid er det kommet fram at mesteparten av pengestøtten skal ha blitt brukt til å dekke andre utgifter partiet hadde. Bare en mindre del av pengene skal ha blitt brukt til å finansiere fornybarprosjektet. (©NTB)

Fornybar-kroner rett i partikassa

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.