BYGG

Mener OPS er sløsing

KRITISK: E18 Grimstad - Kristiansand er et OPS-prosjekt. Nestlederen i Fagforbundet mener slik veifinansiering er sløsing med fellesskapets penger.
KRITISK: E18 Grimstad - Kristiansand er et OPS-prosjekt. Nestlederen i Fagforbundet mener slik veifinansiering er sløsing med fellesskapets penger. Bilde: Anders Martinsen

Fagforbundet avviser offentlig-privat samarbeid (OPS) for å bygge vei og bane. – Vi skal ikke bruke fellesskapets penger på slikt tull, sier nestleder Geir Mosti.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har høstet ros fra politikere på høyresiden, entreprenører og investorer etter at hun åpnet for å diskutere bruk av offentlig-privat samarbeid (OPS) til å bygge veier og jernbane.

Dette får Fagforbundets nestleder Geir Mosti til å reagere sterkt, skriver Nationen.

– Dette vil vi helt klart bruke enhver anledning til å motarbeide. Og jeg regner med det kommer til å bli stoppet. Vi skal ikke bruke fellesskapets penger på slikt tull, tordner han.

Mosti mener man heller må se hva som blir gjort galt nå, og ta kritikken i en rapport fra Riksrevisjonen i fjor på alvor. Der ble det slått fast at konkurranseutsettingen av drift og vedlikehold av veiene har ført til at vedlikeholdet har blitt dårligere, og at det i praksis ikke er konkurranse om kontraktene.

Mosti peker også på at regjeringen i Nasjonal transportplan har sagt at det ikke skal åpnes for flere OPS-prosjekter nå. (©NTB)

Les mer om: