KLIMA

Mener klimapanelet må få opp farta

UTREDES: Eksperter mener klimapanelet jobber for tregt, og FNs generalsekretær Ban Ki-moon (t.h.) har nå nedsatt et utvalg som skal utrede organiseringen av klimapanelet.
UTREDES: Eksperter mener klimapanelet jobber for tregt, og FNs generalsekretær Ban Ki-moon (t.h.) har nå nedsatt et utvalg som skal utrede organiseringen av klimapanelet. Bilde: Scanpix/Reuters
24. aug. 2010 - 08:32

Det går altfor lang tid mellom hver hovedrapport fra FNs klimapanel (IPCC), mener eksperter. De ønsker hyppigere og mer spissede rapporter.

Flere smårapporter

FNs klimapanel har hittil lagt fram fire hovedrapporter, den første i 1990, den andre i 1995, den tredje i 2001 og den fjerde i 2007. Den femte rapporten er fortsatt flere år unna.

Disse rapportene er som «klimabibler» å regne, men i tillegg bør det komme kortere og hyppigere rapporter som er mer oppdaterte, mener Hans Joachim Schellnhuber, direktør ved Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Klimautvikling i sanntid

Ifølge Kevin Trenberth, leder for klimaforskningsavdelingen ved U.S. National Center for Atmospheric Research, kan en løsning være årlige rapporter.

– Det er behov for en vurdering av klimautviklingen som skjer mer i sanntid, sier han.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har nå nedsatt et utvalg som skal utrede organiseringen av klimapanelet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.