BYGG

Mener forum vil hindre trafikkaos

BEDRE KOORDINERING: Veibyggingen på E6 ved Furuset skapte kø mandag formiddag. Samferdselsministeren vil nå gjøre det enklere for NSB og Vegvesenet å snakke om planlagt arbeid.
BEDRE KOORDINERING: Veibyggingen på E6 ved Furuset skapte kø mandag formiddag. Samferdselsministeren vil nå gjøre det enklere for NSB og Vegvesenet å snakke om planlagt arbeid. Bilde: Scanpix
28. juni 2011 - 13:30

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har bedt Statens vegvesen opprette et forum som skal gjøre det lettere for dem å snakke med NSB, Flytoget, Ruter og Jernbaneverket.

Bedre for buss

Etter kaoset som rammet tusenvis av reisende på veiene i og rundt Oslo mandag, kalte statsråden NSB og Vegvesenet inn til møte tirsdag.

NSB var ikke klar over Vegvesenets planlagte utbedringer av E6 nordover fra Oslo, arbeid som har forverret en allerede presset trafikksituasjon på veiene inn mot Oslo.

– Det meldes om en langt bedre trafikkavvikling så langt i dag i forhold til i går. Vi er nå enige om å bedre framkommeligheten for buss gjennom anleggsområdet ved Furuset, sier Kleppa til NTB.

Bedre koordinering

Hun vil ikke presisere hva disse utbedringene går ut på, men et forum kan være med på å hindre fremtidig planleggingssvikt.

– Selv om NSB og Statens vegvesen har hatt løpende kontakt, så viser dagen i går at koordineringen kunne vært langt bedre. Derfor har Statens vegvesen nå fått i oppdrag å etablere et fast koordineringsforum umiddelbart, sier Kleppa.

Deltakerne i forumet blir foruten Vegvesenet NSB, Jernbaneverket, Flytoget og Ruter.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.