PRODUKTNYHETER

Membrantørkere for tørr luft

3. jan. 2002 - 10:14

Industri

Trykkluft mettet med vanndamp strømmer gjennom en bunt med hule membranfibre. Vanndampen presses ut gjennom membranens vegger.

De nye HMD-membrantørkerene fra Nessco kan dimensjoneres til å produsere duggpunkt fra +10°C til -40°C. Maksimal kapasitet er 255 m3/h, men denne kan økes ved å parallellkoble flere tørkere. Effektivitetsgraden på membranen er økt, dermed kreves mindre luft for å blåse ut fuktighet. I tillegg tåler tørkerene høyere strømningshastigheter, med maksimalt arbeidstrykk på 21 bar og lufttemperatur helt opp til 66C, spesielt egnet for anlegg som har behov for ekstra tørr luft på enkelte uttak.

Membrantørkerne har ingen elektrisk tilkobling og plasseres direkte på rørgaten. Lett vekt og enkel konstruksjonen gjør at den kan installeres innendørs eller utendørs, horisontalt eller vertikalt. Et forfilter er nødvendig for å unngå at porene i membranen tettes av olje, men trykkfallet over dette filteret er lavere enn 0,35 bar. Tørkeren har ingen ventiler, ingen slitasjedeler og investeringskostnadene er lave.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.