OLJE OG GASS

– Meget attraktive områder

POSITIV: Adm.dir. Gro Brækken i OLF mener områdene utenfor Lofoten og Vesterålen er meget attraktive.
POSITIV: Adm.dir. Gro Brækken i OLF mener områdene utenfor Lofoten og Vesterålen er meget attraktive. Bilde: Scanpix

Oppdaterte beregninger viser at det utenfor Lofoten og Vesterålen finnes olje og gass tilsvarende tre Skarv-felt. Det gjør havområdene meget attraktive, mener Oljeindustriens Landsforening (OLF).

Klar til å lete

Oljedirektoratet (OD) la fredag fram oppdaterte anslag for hvor mye olje og gass som kan befinne seg under havbunnen på feltene Nordland VI, VII og Troms II. OD nedjusterte tidligere anslag til 1,3 milliarder fat oljeekvivalenter.

– Det er bare et anslag. Vi må lete for å finne. Det er helt umulig å si noe helt sikkert om olje- og gassmengdene før leteboring er gjennomført, sier administrerende direktør Gro Brækken i OLF.

Vil ha geo-data

Også oljedirektør Bente Nyland understreker at beregningene er usikre inntil leteboring er gjennomført. Og leteboring i disse områdene har oljeindustrien forgjeves ønsket seg siden den første Bondevik-regjeringens dager.

Nå sier Brækken at oljeselskapene bør få tilgang til geologiske data fra myndighetene. Det har vært tradisjon for dette i Norge, og flere parter bør få mulighet for å tolke dataene, mener hun.

– Industrien bør også denne gang få tilgang til de geologiske dataene Oljedirektoratet legger til grunn for sine oppdaterte ressursanslag. Bare på den måten kan ekspertene i olje- og gassnæringen bidra til å sikre et mest mulig riktig bilde av mulighetene i de lovende havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen, sier Brækken. (©NTB)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.