T2

Megaverk om nano

Atle Abelsen
11. nov. 2002 - 09:33

Husker du da du var liten og lå under dyna med et bind av Gyldendals Store Norske og ei lommelykt? Lykken ved de voldsomme mengdene med kunnskap over den uendelige verdenen og alle dens avskygninger?

Her kan du finne tilbake til den gamle følelsen. Det amerikanske forlaget American Scientific Publishers har et 10-binds (!) leksikon om nanoteknologi og -vitenskap på beddingen. Da kan du bruke både timer, uker og år på kvelden og i ferier med å fryde deg gjennom den vidunderlige nye verdenen på atomsløyden.

Encyclopedia of Nanoscience and Nanotechnology kommer ikke før mars 2003, men da kan du kose deg med forfattere som nobelprisvinner Richard E. Smalley (han som "fant opp" Buckeyballene, C 60), nobelprisvinner Jean-Marie Lehn, prof. C.N.R. Rao og en mengde andre usedvanlig godt kvalifiserte veiledere.

De rundt 6000 sidene tar for seg alt, fra den enkle innføringen og oversikten, via informative populærartikler til de virkelig dype og innsiktsfulle fagartiklene om de viktigste områdene innen dette spennende, nye fagfeltet.

Bokverket skal passe for alle nivåer av interesserte lesere, fra skoleelever og evneveike journalister til fagfolk. Overtal sjefen før snøen går (31. mars), så får du hele stasen fra aspbs.com for rundt 35.000 kroner.

Les mer om: