MOTOR

Megafly klar for Norge

Tester: Airbus var i juni 2006 inne i sluttfasen av testprogrammet til A380. Ifølge flyprodusenten går alt etter planen.
Tester: Airbus var i juni 2006 inne i sluttfasen av testprogrammet til A380. Ifølge flyprodusenten går alt etter planen.


Norske myndigheter har indirekte godkjent Airbus A 380 for lande og ta av fra flyplassser her i landet.Airbus A 380 har fått sertifikat fra det europeiske og amerikanske organet for modellgodkjenning, fra European Aviation Safety Agency (EASA) og Federal Aviation Administration (FAA).

Opp til flyselskapene

Dermed er luftrommet over Norge åpnet for verdens største kommersielle fly.Hvert enkelt flyselskap må imidlertid få godkjent bruken av flyet ved de aktuelle flyplassene i Norge.Airbus A 380 kan ta inntil 555 passasjerer.

Kostbart

Det euroepiske selskapet bak Airbus, har slitt med å få A380 ferdig og kalr for godkjening. Prosessen har tatt ett år lengre enn planlagt og kostet selskapet dyrt.- Ssymbolet for godkjenning representerer en milepæl for A380-programmet. Det anerkjenner kvaliteten på arbeidet utført av alle de som har jobbet hardt i mange år med utviklingen av dette teknologiledende flyet, sier adm. Dir. Louis Louis Gallois i Airbus-konsernet.– Sertifiseringen bekrefter at flyet møter eller overgår forventningene når det gjelder ytelse, rekkevidde, miljøvennlighet og kabinkomfort. Både våre kunder og deres passasjerer vil elske dette flyet, sier Gallois.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.