FORSKNING

Borch ny forsknings- og høyere utdanningsminister

Sandra Borch (Sp) overtar som ny forsknings- og høyere utdanningsminister, mens Geir Pollestad (Sp) utnevnes til ny landbruksminister.

Sandra Borch er ny minister for forskning og høyere utdanning, mens Geir Pollestad er ny landsbruksminister. Statsminister Jonas Gahr Støre i midten, etter statsråd fredag.
Sandra Borch er ny minister for forskning og høyere utdanning, mens Geir Pollestad er ny landsbruksminister. Statsminister Jonas Gahr Støre i midten, etter statsråd fredag. Foto: Eirik Helland Urke
4. aug. 2023 - 09:18

Litt over halv 12 fredag kom Borch og Pollestad ut på slottsplassen sammen med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), etter å ha fått tildelt rollene som henholdsvis forsknings- og høyere utdanningsminister og landbruksminister.

– Jeg vil styrke norsk matproduksjon og gjøre det norske landbruket viktigere. Norsk matproduksjon skal ta sin plass i beredskapen, selvbergingen, næringspolitikken og miljøpolitikken, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad etter å ha blitt utnevnt som landbruksminister.

Statsrådsskiftet skjer etter Ola Borten Moe (Sp) gikk av 21. juli på grunn av brudd på habilitetsreglene etter aksjekjøp i våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen.

I forbindelse med endringene i regjeringen, er det også gjort endringer blant statssekretærene.

Oddmund Løkensgard Hoel har fått avskjed i nåde som statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, og er utnevnt på ny som statssekretær for Sandra Borch. Det samme gjelder Wenche Westberg som er utnevnt på ny som statssekretær for Geir Pollestad, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.

Samtidig så slutter Signe Bjotveit som politisk rådgiver for forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe, og er engasjert som politisk rådgiver for forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch.

Videre er Siv Sætran engasjert som politisk rådgiver for Pollestad. Hun hadde samme rolle for Sandra Borch da hun var landbruksminister.

Sandra Borch (Sp)

  • 35 år
  • Utdannet jurist med mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Tromsø. Har vært juridisk rådgiver i arbeidstakerorganisasjonen Parat, Tromsø.
  • Valgt inn på Stortinget fra Troms siden 2017. Medlem av energi- og miljøkomiteen 2017–2021. Leder i Senterungdommen 2011–2013.
  • Leder i Troms Senterungdom 2007–2009. Medlem av Lavangen kommunestyre 2007–2011. Medlem av Tromsø kommunestyre fra 2015. Medlem av Troms fylkesting fra 2011.
  • Ble utnevnt til landbruks- og matminister da Arbeiderpartiet og Senterpartiet dannet regjering i 2021.
  • Overtar fredag som ny forsknings- og høyere utdanningsminister etter Ola Borten Moe, ifølge flere medier.

Kilder: NTB, Stortinget, Wikipedia

 

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.