IKT

Med krypterte data på disken

KRYPTERT: SecureD kan leveres som egen portabel USB/Firewire disk eller for bruk direkte på PC-disken.
KRYPTERT: SecureD kan leveres som egen portabel USB/Firewire disk eller for bruk direkte på PC-disken. Bilde: HDD
Finn Halvorsen
21. aug. 2006 - 08:02
Vis mer

Krypteringsteknologien gjør at data på PC-en ikke kan leses eller brukes av andre etter endt arbeidsøkt.

Den patenterte teknologien krypterer data i bærbare eller stasjonære PC-er, eller andre lagringssystemer med et beskyttelsesbehov.

Kort

Det eneste du trenger å gjøre er å ta med deg nøkkelkortet som inneholder krypteringsnøkkelen. Den er basert på 256 AES kryptering.

– Dataene blir dekodet uten tap av maskinkraft når du henter dem frem igjen, men bare om du har den riktige nøkkelen. I praksis er tyveri av maskinen bortkastet, forteller markedsdirektør hos High Density Devices (HDD), Aage Kalsæg.Amerikansk finansiering

High Density Devices AS ble etablert i 1998. Selskapet er 100 prosent norskeid, har ca. 120 norske aksjonærer og hovedkontor i Mandal.

Visjonen er å bli en dominerende leverandør av krypteringsbeskyttelse av data for IT-industrien, og spesielt i feltet for lagrede data.

USA-penger

Under utviklingen har de fått massiv støtte fra det amerikanske forsvarsdepartementet, som har bevilget over 50 millioner kroner for å videreutvikle SecureD, slik at produktet kan brukes som en felles metode for å beskytte lagrede data for sivil- og forsvarsindustri.

Teknologien er også sertifisert for kryptering av gradert informasjon i offentlig sektor i USA og Canada. Dette plasserer SecureD i toppsjiktet for slike produkter.Kan kasseres uten sletting

– Teknologien sikrer informasjon uansett om det dreier seg om en oppfinner på reisefot eller ansatte med sensitiv data på bærbare enheter, fastslår Kalsæg.

PC-en kan også trygt kasseres og destrueres uten kostnadskrevende slettingsrutiner, fordi alle data er kryptert og nøkkelen ikke er lagret på selve maskinen.

SecureD leveres i dag som løsning til bærbare og stasjonære PC-er samt som portabel USB/Firewire disk. Systemet er uavhengig av operativsystem.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.