SAMFERDSEL

Med dunder og brak...

4. aug. 2000 - 03:18

Publikumsfrieri

I forbindelse med showet presenterte flyfabrikkene nyheter på løpende bånd: Selv blaserte besøkende som var der for trettiende gangen smilte henrykt da russere og amerikanere tevlet med europeerne om å vise de nyeste og gjeveste maskinene.

Det er noe spesielt, dette med flyshow og spesialgjester: En amerikansk pilot med den nye Hercules-modellen rygget flyet med reverseringen etter landing. Folk klappet også som gale da en russer i den nye toseterjageren Sukhoi Su-32 dro inn landingshjulene da flyet var bare en meter over rullebanen – og steg rett til værs på jetstrålene.

Voksne gjester

Mange av publikummerne var midt i 80-årene og de overlevende flygerne fra Battle of Britain var årets spesialgjester. Med glans i øynene og fingrene i ørene sto de der og strålte. Rørende, var det.

Utstillingen i de fire hallene var preget av nye teknikker fra de mest uventede kanter av verden. Sammen med Russland sto Argentina, Romania og Kina for noen av de mer spennende tekniske nyhetene. Selvsagt var alle de europeiske fabrikkene der samt amerikanere og kanadiere i hopetall.

Norge var ikke representert, bortsett fra at man hos Volvo kunne lese at de nå har kjøpt gassturbinvirksomheten på Kongsberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.