MASKINER & UTSTYR

Med denne styrer du både plog, høvelblad, spreder og tippflak

Mählers nye proporsjonale styresystem MC3 består av en joystick som gir mykere, sikrere og mer intuitiv styring.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
19. mars 2019 - 11:10
Ola B transport på Glåmos. Foto: Ole Martin Wold <i>Foto:  Ole Martin Wold</i>
Ola B transport på Glåmos. Foto: Ole Martin Wold Foto:  Ole Martin Wold

Systemet er utviklet for mykere, sikrere og mer intuitiv styring av både plog, høvelblad, spreder og tippflak. MC3 er bygd for fjernsupport; via mobilnettet kan man koble opp styresystemet og få teknisk support, uavhengig av hvor man befinner seg. MC3 oppfyller dessuten den nyeste og ledende maskinsikkerhetsstandarden, EN ISO 13849, og er dermed et av de sikreste styringssystemene på markedet for veivedlikeholdsprodukter.

 

Styresystem med  "den rette følelsen"

– Oppdraget var å utvikle et modulært styresystem med fokus på den rette følelsen, ergonomi og maksimal sikkerhet. Det mener både vi og våre kunder at vi har lyktes med, sier Ingemar Nyberg, adm.dir. i Mählers og prosjektleder for MC3, i en pressemelding fra selskapet.

MC3 er et proporsjonalt styresystem. Det vil si at alt plogutstyr kan styres trinnløst. Dessuten er programvaren i MC3 tilpasset for å støtte styring av andre typer funksjoner, som sand- og saltutstyr og tippflak.

– Det er akkurat det vi mener med modulært. Vår ambisjon er at MC3 skal kunne styre alt ekstrautstyr på lastebilen, sier Ingemar Nyberg.

 

Flerfunksjonell joystick

Selve styringen av plog og annet utstyr skjer via MIG2, en ergonomisk og flerfunksjonell joystick. Opprinnelig ble joysticken utviklet for å styre Engcons rotortilter for gravemaskiner.

– Vi hadde allerede en svært god joystick i «familien», og det var naturlig å ta denne i bruk også for Mählers’ egne behov, sier Ingemar Nyberg.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Support og oppdatering av programvare på MC3 er mulig via appen «Mählers Control System 3», som lastes ned til en Android-telefon via Google Play. Deretter ringer kunden support, som kobler seg opp til MC3, uansett hvor lastebilen står.

 

Allerede testkjørt av 16 kunder i Sverige og Norge

– Verkstedet vil på denne måten kunne lese feilkoder, foreta justeringer i systemet, sende programvareoppdateringer og lignende, uansett hvor lastebilen befinner seg. Det vil spare mange unødvendige turer til verkstedet, sier Ingemar Nyberg.

MC3 har – med gode resultater – blitt testkjørt av 16 kunder i Sverige og Norge, og vil være tilgjengelig for bestilling våren 2019.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.