T2

Med denne kan du skrive rett på skjermen

Gir den gamle skjermen din en viss touch-funksjonalitet.

Litt magisk: Touch 8 gjør ikke skjermen berøringsfølsom, men forteller PCen hvor pennen er ved bruk av ultralyd og infrarødt lys.
Litt magisk: Touch 8 gjør ikke skjermen berøringsfølsom, men forteller PCen hvor pennen er ved bruk av ultralyd og infrarødt lys.
16. feb. 2013 - 19:33

Med Windows 8 er fingeren blitt et enda viktigere redskap. På berøringsfølsom skjerm kan du sveipe frem og tilbake og starte apper. Eller skrive og tegne rett på skjermen.

Børstepenn

Nå har det kommet en løsning for ufølsomme skjermer: Touch 8. I esken er det en sensor som monteres på en tynn magnetstripe og klistres på skjermkanten, i tillegg til en penn.

Ikke en vanlig digital penn som raskt ville gjort kål på skjermen, men en med et børstehode som farer pent med underlaget. Pennen inneholder to batterier som både sender infrarødt lys og ultralyd samtidig.

To hull i sensoren tyder på at her ligger det mikrofoner som kan måle pennens bevegelser langs skjermen.

Det hele er montert på sekunder og så begynner moroa. Kan dette virke da?

Les også: Styrer pc-en med ultralyd

Skrive og tegne

Og det gjør det. I manualen på fire ørsmå sider forklares det at pennen må kalibreres til skjermen, og en slik rutine ligger i Windows.

Det var det første vi gjorde, og det ga en liten følelse av magi da vi klikket på de bevegelige kryssene. Det var som å få en blind til å se.

Da det var gjort, var det bare å tegne og skrive i vei. Skrive tekst rett på skjermen i One Note og få programmet til å tolke det, underskrive brev, tegne i Paint osv.

Siden vi har installert Windows 8 på den gamle pc-en, kunne vi også konstatere at den klarte seg greit med penn som erstatning for fingeren, selv om moderne berøringsskjermer er en bedre løsning på sikt.

Les også: Nå kan du styre PCen med øynene

Krever litt press

Pennen krever at man trykker den bestemt inn i skjermen. Det må til for at den ikke skal ligge og ultrahyle og stråle UV hele tiden.

Da vi ble vant med det, var den grei nok, selv om det tok litt tid å bli vant med akkurat hvor skrivepunktet var.

Men at den klarer å gjøre undertegnede til kunster, er for mye forlangt. Selv verdens beste tegneredskap hadde ikke klart det.

Hele stasen, som attpå til stakk av med «Best Innovative Application Award» på CES i år, koster bare 749 kroner inkl. moms.

Sjekk nettsiden til importøren: http://www.careland.no

Les også:

Fem virkelig store PC-er

Her kommer det smarte lyset

I dag kan du kjøpe Microsoft Surface  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.