PRODUKTNYHETER

Med begge hender

Systemet oppfyller høye sikkerhetskrav med doble funksjoner, og dersom feil skulle oppstå stopper den helt opp. Pneumatiske stanser brukes bl.a. for å lage hull eller presse noe sammen. – l dag er kravet til å montere inn tohåndsstyring basert på innstikkshøyde, det vil si når det finnes mulighet for å stikke inn for eksempel en finger, forklarer Mannesmanns Lars Nordahl Jørgensen. Dette området er definert til 6 mm. l tillegg skal tohåndsstyring brukes om slaghastigheten er mer enn 10 m/sek. Tohåndsstyring innebærer at begge hendene må brukes med samtidighet innen 0,5 sekunder, for å starte en aktivitet.

Den nye tohåndsstyringen inneholder en dobbel effektventil, slik at man fra systemet også kan manøvrere sylindere med stor diameter. Denne funksjonen er unik på markedet og gjør at man unngår feil med signalbehandlingen fra pressen og ut til sylinderen.

Norden er foregangsland når det gjelder sikkerhetsforskrifter for presser, og nye krav kom i forbindelse med disse landenes EU- og EØS-medlemskap. Sikkerheten vil etterhvert øke ytterligere innen EU.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.