INDUSTRI

«Med 100 års erfaring føler vi oss som verdens beste brønnbåtbyggere»

Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
2. des. 2013 - 21:45

Mandag kveld ble det kjent at Halvard, Johan og Olav Aas fra Aas Mekaniske Verksted på Vestnes i Romsdal gikk helt til topps i Ernst&Youngs kåring av årets entreprenør.

Kåringen, som arrangeres i over 60 land, er en del av verdens største vekstskaperprogram.

Brønnbåter

I Norge har 55 selskaper vært gjennom regionale finaler før de 12 beste møttes til nasjonal finale i dag.

Der mottok brødrene Aas vinnertrofeet av finansminister Siv Jensen og Norden-sjef Erik Mamelund i Ernst&Young under en forestilling der 600 representanter for norsk samfunns- og næringsliv var med på festen for brødrene Aas og de øvrige vekstskaperne.

Aas Mekaniske Verksted er et skipsverft som hovedsakelig driver med nybygging av brønnbåter for transport av levende fisk for oppdrettsvirksomheten.

– Vårt verft er en familieeid bedrift. Oss tre som driver i dag er tredje generasjon. Fjerde generasjon er i full aktivitet på verftet, forklarte Halvard Aas før det ble kjent at selskapet vant.

– Man kjenner godt markedet og måten å drive bedriften på når man er født og oppvokst i bedriften. Vi passerte 100 år i 2011, så vi begynner å få lange tradisjoner, sa Aas i forbindelse med konkurransen.

Les også: Toppstudentene går fra finans til teknologi

Aas Mekaniske Verksted på Vestnes i Romsdal gikk helt til topps i Ernst&Youngs kåring av årets entreprenør. Foto: Ernst & Young.
Aas Mekaniske Verksted på Vestnes i Romsdal gikk helt til topps i Ernst&Youngs kåring av årets entreprenør. Foto: Ernst & Young.

Lykkelige øyeblikk

Han sier at de med sine lange røtter føler seg godt i stand til å vinne.

– Den utviklingen vi har hatt på byggingen av brønnbåter er vi stolt av. Vi er vel desidert den største brønnbåtbyggeren, og har per i dag levert 40 nybygg, og samtlige av dem er egenutviklet design. Vi ønsker å vinne, for med 100 års erfaring føler vi oss som verdens beste brønnbåtbyggere, sa Halvard Aas.

– Når du skriver kontrakten på et nybygg, og når du leverer det ferdig, det er de to lykkeligste øyeblikkene innen driften av verft, sier han i videoen til konkurransen.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester. Brødrene Aas vant i kategorien industri, og fikk i tillegg altså hovedprisen som årets EY Entrepreneur Of The Year. De går dermed videre som Norges representant i den internasjonale finalen i Monaco i juni 2014.

De øvrige kategoriene ble vunnet av Jason R. Eckhoff og Hans Chr. Birkeland i Reisegiganten AS, Oslo (Handel) og Henning Stokke og Trond Arve Pettersen fra Hytracc Consulting AS, Stavanger (Tjenester).

Les også: Rekordmange ingeniører starter teknologi-bedrifter i Trondheim

Begrunnelsen

Juryen begrunner tildelingen til brødrene Halvard, Johan og Olav Aas slik:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

«Vekstskaperne står i spissen for en virksomhet med lang historie preget av skaperglede og evne til å forstå markedet og tilpasse virksomhetens strategi for fortsatt utvikling og lønnsomhet. Selv med stadig økende internasjonal konkurranse har virksomheten opprettholdt posisjonen som markedsleder og standardsetter i sin nisje. Virksomhetens styrker ligger i innovasjon, skreddersøm og solid håndverk.

Juryen mener at brødrene Halvard, Johan og Olav Aas i Aas Mek. Verksted AS med deres engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen er verdige vinnere av EY Entrepreneur Of The Year 2013.»

– Dette er tolvte året på rad hvor vi gjennomgår samtlige norske selskaper i jakten på den beste vekstskaperen, forteller Norden-sjef Erik Mamelund i EY.

Den uavhengige juryen som plukket ut vinneren blant de 12 vekstselskapene er: Bjørn Flatgård (leder), Bjørn Kjos, Trond Bjørnøy, Une Amundsen, Åse Aulie Michelet, Linda B. Silseth og Harald Tyrdal.

Les også: Hun var gründer og adm. dir. Nå er hun tilbake «på gølvet»

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.