ARBEIDSLIV

Matte på kveldstid

16. aug. 2001 - 17:17

Over tre timer to kvelder i uka i et helt eller et halvt år, håper matte-lektorene Per Berg og Pål Lauritzen å gi elever de matematikkunnskapene de trenger for å stå sterkere rustet i senere møter med høyere utdanning.

– Realfagene har over tid sterkt svekket sin stilling i norsk utdanning. Pensum på videregående vektlegger i altfor liten grad den studieforberedende delen i disse fagene. Manglende grunnlag i matematikk er en av hovedårsakene til at mange studenter har store problemer i senere studier, sier Per Berg til Teknisk Ukeblad.

Ingen snarvei

Både Berg og Lauritzen har undervisningserfaring fra offentlig og privat videregående skole og Handelshøyskolen BI. Nå tar de skjeen i egen hånd, og etablerer Realfagskolen. I første omgang vil de konsentrere seg om matematikkundervisning. Algebra, symbolmanipulasjon, logikk og bevisføring, emner som kritikere mener beklageligvis er tonet ned etter innføringen av Reform 94, skal her få nødvendig oppmerksomhet, lover Berg.

– Det fins ingen snarvei til suksess innenfor fag som IT, økonomi og teknologi. Skal du bli god i disse fagene, må du beherske den metodiske delen. Dette krever kunnskaper i matematikk.

Realfagskolen samarbeider med Sintef, og undervisningen vil foregå i Sintefs lokaler i Gaustadbekkdalen. Norsk Hydro er blant dem som sponser det nye, private matte-tilbudet.

Flere målgrupper

Tilbudet retter seg i hovedsak mot studenter som stanger hodet i veggen i møte med høyere utdanning, og derfor ønsker repetisjon eller påfyll fra videregående. Eller til elever som velger å ta matematikk ved siden av den vanlige undervisningen i videregående skole. Andre kan ha droppet matten i videregående, for senere å angre.

– Vi ønsker å supplere obligatorisk pensum og motivere elevene til å fortsette videre med realfag, ved hjelp av inspirerende demonstrasjoner og presentasjoner fra forskningsmiljø og næringsliv, forteller Berg.

Prisen for et helårskurs vil ligge på cirka 10.000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.