ARBEIDSLIV

Matnyttige kursdager

I år legger Norske Sivilingeniørers Forening opp til 17 kurs på de 45. Kursdagene ved NTNU.

- Matnyttige kurs er det eneste som gjelder, sier Siri Engen, NIFs prosjektleder for Kursdagene.

- Kurstilbudene har ligget på internett en tid og er nylig sendt ut i posten, men det er for tidlig å måle interessen i form av påmeldinger, sier hun.

Disse samlingene på Gløshaugen har vært gjennomført 44 ganger tidligere.

- Om fem år blir det en grundig markering, mener Engen. Det er de tekniske fagkursene som trekker deltakere. Andre typer kurs treffer sjelden.

Spanderer man tid på kurs, ønsker de fleste å få med seg det siste aktuelle på området. Men det er også et element av å kombinere det nyttige med det behagelige: Å dele erfaringer med tidligere kolleger og friske opp gamle dager i Samfundet.

Årets arrangement blir bedre enn i fjor. Da ble en del kurs avlyst. Tilbakemeldinger fra deltakerne har vært med å forme årets opplegg.

I tillegg til kurs som presenterer det siste på området er det fortsatt viktig å bygge videre på det sosiale og faglige nettverket. Mye avhenger av foredragsholderne. NIF og NTNU legger derfor ned mye arbeid i å finne godt oppdaterte eksperter.

Dersom det er nødvendig, henter man også inn de beste utenfor Norges grenser, sier Engen. Det er de enkelte komiteene som tar dette ansvaret.

- Vi inviterer også firmaer til å ha utstillinger til de ulike kursene. Arrangør er de enkelte kurskomiteene. Det er vanligvis de tekniske, matnyttige kursene som får til slike utstillinger. Og trenden er at kursene øker, sier Siri Engen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.