KRAFT

Maste-minister møter Hardangerrådet

ANDRE MØTE: Olje- og energiminister Terje Riis Johansen da han snakket om den planlagte kraftlinja gjennom Hardanger til en forsamling i Øystese forrige uke. Onsdag kveld møter han medlemmene i Hardangerrådet for å diskutere den videre prosessen med gjennomgangen av sjøkabelalternativet.
ANDRE MØTE: Olje- og energiminister Terje Riis Johansen da han snakket om den planlagte kraftlinja gjennom Hardanger til en forsamling i Øystese forrige uke. Onsdag kveld møter han medlemmene i Hardangerrådet for å diskutere den videre prosessen med gjennomgangen av sjøkabelalternativet. Bilde: Scanpix
18. aug. 2010 - 12:21

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) møter medlemmene i Hardangerrådet onsdag kveld for nye samtaler om de omstridte kraftkablene til Bergen.

Temaet for møtet er ifølge departementet «den videre prosessen med gjennomgangen av sjøkabelalternativet».

Ønsker direkte innspill

Så sent som mandag ble det klart at Riis-Johansen avlyste en lenge planlagt tur til Svalbard som skulle startet onsdag. Den betente mastestriden i Hardanger overskygger alt annet, og Riis-Johansen velger nå for andre gang på litt over en uke å ta imot lokalpolitikere fra Hardanger. Målet med møtet skal ifølge departementet være å «få innspill direkte» fra hardangerordførerne.

Hardangerrådet er et samarbeidsorgan for hardangerkommunene Kvam, Granvin, Ulvik, Eidfjord, Ullensvang, Odda og Jondal.

Omstridt

Den planlagte kraftlinjen gjennom Hardanger fra Sima i Eidfjord til Samnanger er omstridt fordi mange mener at høyspentmaster vil bli for dominerende i terrenget.

Sjøkabel på deler av strekningen er lansert som et alternativ.

Regjeringen bøyde i forrige uke av for kravet og gikk med på å la eksterne aktører vurdere sjøkabelalternativet samtidig som utbyggingsprosessen starter. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.