ARBEIDSLIV

Massivt nei til Nito

7. aug. 2001 - 07:30

Det viser en spørreundersøkelse fra tekblad.no. Hele 86 prosent av NIF-medlemmene som svarte var negative til en fusjon. Totalt har 1845 sagt sin mening, og dette er uvanlig stor oppslutning. Fire av fem svar kommer fra NIF-medlemmer.

Slagkraft

Nito-medlemmene er mer fusjonsivrige. 64 prosent av dem ønsker å slå de to foreningene sammen.

– Lokalt opplever vi samarbeidet med NIF som positivt. Jeg skjønner ikke motstanden mot sammenslåing. En stor ingeniørorganisasjon med 85.000 medlemmer vil ha større slagkraft enn to separate organisasjoner, mener NITO-president John A. Haugen. Han tror ulike interesser kan forklare noe av forskjellen i medlemmenes syn.

– Jeg tør hevde at Nito er mer fagforening enn NIF, som mer er en forening for fag, sier Haugen.

Lønnskamp

NIFs visepresident Lill Erlandsen tror tvert imot at nettopp fagforeningsspørsmål kan forklare medlemmenes skepsis.

– Jeg kan tenke meg at motstanden mot sammenslåing delvis kan skyldes at NIF er med i Akademikerne, noe som er viktig for lønnspolitikken. På den faglige siden er det mye samarbeid mellom NIF og Nito. Det er våre medlemmer positive til.

I tillegg kan Erlandsen tenke seg at noen har merket seg hva som har skjedd i Danmark. Ifølge visepresidenten har sivilingeniørforeningen der blitt veldig redusert etter sammenslåingen til en stor ingeniørorganisasjon.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.