IT

Masseoppsigelser i IBM?

IFA: Samsung lanserte X360, en superlett og svært tynn laptop som skal ta opp kampen med Apples Macbook Air.
IFA: Samsung lanserte X360, en superlett og svært tynn laptop som skal ta opp kampen med Apples Macbook Air. Bilde: Dag Yngve Dahle
Espen Zachariassen
7. jan. 2009 - 13:37

– IBM skal kvitte seg med 16.000 ansatte 23. januar, skriver en anonym tipser på nettsiden til fagforeningen Alliance@IBM – IBM Employees’ Union. Andre medarbeidere melder om at innleide konsulenter er blitt kastet på dør på kort varsel.

Tok pc-en

– De fikk beskjed om at prosjektene de jobbet på er kansellert, og de fikk knapt tid til å sende en e-post med ”takk for meg” før laptop-en ble røsket ut av hendene deres, skriver en ansatt på allianceibm.com.

Fagforeningen har etablert en egen seksjon for informasjon om kutt og oppsigelser.

– Ikke dramatisk

IBM Norge har 1200 medarbeidere. Her sier fungerende personaldirektør Jostein Hegelberg til digi.no at et kutt på 16.000 ikke er dramatisk når selskapet har 386.000 ansatte på verdensbasis.

Han er foreløpig usikker på hvordan eventuelle kutt vil påvirke norske forhold, men mener forretningen går som normalt i Norge.

Ingen frykt

IBM Norge har mange oppdrag mot det offentlige og avtalene er gjerne bundet opp gjennom flere år. Hegelberg tror derfor at de 1200 ansatte på Kolbotn ikke trenger å frykte med det første.

Innleide ryker først

Personaldirektøren sier til digi.no at IBM Norge har et hundretall innleide konsulenter. Dersom det blir nødvendig med nedskjæringer er det disse som må gå først.

Microsoft, Sun og Google

IBM er ikke alene om kuttrykter. Nylig hevdet bloggen Fudzilla at Microsoft skal offentliggjøre kutt på 17 prosent av sine ansatte i midten av januar. De fleste reaksjonene på påstanden tyder på at tallet er overdrevet, skriver dagensit.no.

Tidligere har flere andre amerikanske giganter varslet store kutt. Blant annet har Sun varslet at 6000 må gå, Xerox sier opp 3.000 og selv Google planlegger kraftige kutt blant sine 10.000 innleide medarbeidere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.