NYHETSBREV

Maskinsyn blir både billigere og bedre

Det mener Geir Forsetlund hos Omron, og oppfordrer flere stykkprodusenter til å vurdere teknologien til automatisk inspeksjon.

Geir Forsetlund har maskinsyn for kvalitetskontroll på hjernen, og viser frem en modell med flere digitale utganger for ulike inspeksjoner som foretas parallelt.
Geir Forsetlund har maskinsyn for kvalitetskontroll på hjernen, og viser frem en modell med flere digitale utganger for ulike inspeksjoner som foretas parallelt.
30. des. 2013 - 20:33

Han forteller at selskapets enkleste smartkamera har en listepris på rundt 8000 kroner, og softwaren kan lastes ned kostnadsfritt.

- Innstegsmodellen håndterer kun én type visuell inspeksjon, men det kan være nok for mange.

Les også: Omrons vision-sensor FQ2 kan gjøre opptil 32 målinger på samtidig og sjekke 5000 objekter per minutt

Parallelle inspeksjoner

I likhet med andre vision-produsenter byr selskapet på løsninger som kjører flere inspeksjoner samtidig. Forsetlund forteller at smartkameraene har flere digitale utganger, og at de kan programmeres til å presentere resultatene for de ulike kontrollene.

Les også: National Instruments lanserer tre GigE Vision-kort (såkalt frame-grabber) med PoE-teknologi

Pakket og klart

Omron har levert flere smartkameraer hos en kjent godteriprodusent. Maskinsynet benyttes til inspeksjon av ferdige pakker. Ifølge Forsetlund sørger installasjonene for at det i denne delen av produksjonen er null feil.

Les også: Automatiserings innsiktsartikkel om vision-systemer

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.