MASKINER & UTSTYR

Nye rekorder hos engelske JCB: produserer 500 maskiner hver dag

Et anleggsmarked i vekst i store deler av Europa, gjør at JCB setter nye rekorder både i omsetning og produksjon.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
3. okt. 2018 - 09:18

Den familieeide engelske maskinproduksenten innen maskiner for anleggsbransjen og landbruket, hadde en vekst i omsetningen i 2017 på hele 28 prosent. Selskapet med hovedkontor i Staffordshire på den engelske landsbygda, omsatte for 3,35 milliarder engelske pund - en kraftig forbedring fra året før da omsetningen havnet på 3,63 milliarder pund.

Lord Bamford har ledet industrikonsernet JCB siden 1975, som fortsatt er et familieid selskap av betydelig størrelse i England. <i>Foto:  JCB</i>
Lord Bamford har ledet industrikonsernet JCB siden 1975, som fortsatt er et familieid selskap av betydelig størrelse i England. Foto:  JCB

Med tilsammen 22 fabrikker rundt om i verden, 11 av den er i England, produserer selskakpet nå over 500 maskiner hver dag. Nyeste skudd på stammen er en investering på over 50 millioner pund i en ny fabrikk som kun produserer førerhus til JCB mange maskinmodeller.

Hovedeier og styreformann, Lord Bamford, sier en pressemelding at veksten har fortsatt også i 2018, som nå ser ut til å bli historiens beste år for JCB:

– Vi er nå 15 000 ansatte ved JCBs fabrikken rundt om i verden, som også er historisk høyt. I England har vi rekruttert 1100 nye ansatte så langt i år, som er gode nyheter både for JCB og engelske industriproduksjonen, forteller Bamford.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.