OLJE OG GASS

Marulk utbygges

NYTT FELT: Norne får flere oppgaver når Marulk kobles opp i 2012. Feltet som drives av Eni, men som skal produseres av Statoil ligger sørvest for Alve.
NYTT FELT: Norne får flere oppgaver når Marulk kobles opp i 2012. Feltet som drives av Eni, men som skal produseres av Statoil ligger sørvest for Alve. Bilde: Statoil
Anders J. Steensen
9. mars 2010 - 09:03

Feltet som som ligger på 365 meter havdyp skal koples opp mot Norne. Utstyret som er bestilt, er to undervannsbrønner med manifold, en undervannsstruktur, tre undersjøiske kontrollmoduler, og tilhørende kontroll og tilkoblingsutstyr på Norne, som skal stå for produksjonen av feltet. Verdien på kontrakten er på 370 millioner kroner.

Fått samtykke

Utstyret er bestilt før plan for utbyging og drift (PUD) er levert og godkjent. Olje og energidepartementet (OED) har gitt samtykke til at utstyret er bestilt for å sikre levering av langsiktig utstyr. Marulk-feltet er planlagt å komme i drift i 2012.Lysner

– Nå ser det noe lysere ut her på Kongsberg. Vi har fått flere mindre oppdrag i det siste slik at vi kan slippe å sende ut flere permitteringer og oppsigelser, sier markdessjef for Europa og Asia, Ann Christin Gjerdseth til tu.no.

Første halvår

Eni Norge som operatør planlegger å levere PUD i løpet av annet kvartal. Feltutbygginger av denne størrelse behøver ikke Stortingets godkjennelse, men kun aksept i Oljedirektoratet og OED.

Øvrige kontrakter for marine operasjoner, rørledninger og montasjearbeider vil bli tildelt i løpet av våren. Utbyggingen av Marulk er viktig for den videre framtiden for Norne-skipet. Det har dispensasjon for å kunne drive fram til 2020. Deretter må det fjernes fra feltet og tas i dokk for å få en grundig sjekk og tilstandsgjennomgang.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.