ENERGI

Martin Linge-utbyggingen har vært forfulgt av problemer siden starten. Her er historien om alt som har gått galt

Onsdag kommer ny oppdatering om kostnadene i prosjektet.

Martin Linge-feltet i Nordsjøen skulle egentlig startet produksjonen for nesten fire år siden. Fortsatt er det et stykke igjen til plattformen får olje på dekk, i et utbyggingsprosjekt hvcor det stadig dukker opp nye problemer.
Martin Linge-feltet i Nordsjøen skulle egentlig startet produksjonen for nesten fire år siden. Fortsatt er det et stykke igjen til plattformen får olje på dekk, i et utbyggingsprosjekt hvcor det stadig dukker opp nye problemer. Foto: Jan Arne Wold/Woldcam/Equinor
Ina AndersenIna AndersenJournalist
6. okt. 2020 - 05:15

Etter at denne artikkelen ble publisert, ble Statsbudsjettet for 2021 lagt frem og nye tall for overskridelser offentliggjort. Her kom det frem at prosjektet nå er blitt nesten dobbelt så dyrt som det som ble forespeilet i utbyggingsplanen. Med en 96 prosent økning i kostnader, ligger totalsummen nå på hele 60 milliarder kroner. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.