NYHETER

Marthinsen & Duvholt leder i Tønsberg

Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord vil ha 25,948 millioner kroner for en 3 664 meter lang gang/sykkelveg i Tønsbeg. Det er det laveste av 8 anbud.

Her er det ikke mye plass å sykle på. Nå skal det anlegges en gang/sykkelveg på motsatt side av kjørebanen. Mathinsen & Duvholt leder kampen om det oppdraget. (Foto: Google)
Her er det ikke mye plass å sykle på. Nå skal det anlegges en gang/sykkelveg på motsatt side av kjørebanen. Mathinsen & Duvholt leder kampen om det oppdraget. (Foto: Google)
20. mars 2015 - 09:09

Konkurransen er dominert av lokale entreprenører. Av de 8 anbyderne er 6 fra Vestfold. Arne Olav Lund fra Larvik er nr. to med et anbud på 26,862 mill. Nr. tre er Kaare Mortensen, også fra Larvik, med 27,768 mill., og nr. fire er Agro Anlegg fra Ås med 28,314 mill.

Det meste av gang/sykkelvegen skal gå langs med fylkeveg 308 mellom Kjelle og Barkåker nord for Tønsberg sentrum. Ca. en halv kilometer skal gå langs fylkesveg 650. På disse vegene er det dårlig tilrettelagt for dem som vil ta seg fram for egen kraft. Likevel er det noen som tar sjansen på det. Nå skal de få bedre og tryggere forhold.

De to fylkesvegene går gjennom flatt terreng, men oppgaven blir likevel omfattende. Fylkesveg 308 skal snevres inn midlertidig for å gi plass til en anleggsveg. Innsnevringen kunne gitt en enda dårligere plass til myke trafikanter, men dette skal forhindres ved at det etableres en midlertidig gang/sykkelveg over jordene langs vegen.

Langs en del av fylkesveg 308 går det en skjermingsvoll som beskytter de vegfarende mot lyset fra frontlyktene på togene på Vestfoldbanen. Vollen ligger så nær kjørebanen at man må ta en bit av den for å få plass til gang/sykkelvegen. For å hindre at vollen raser ut, skal det bygges en støttemur over en strekning på 180 meter.

Høsten neste år skal gang/sykkelvegen være klar til bruk.

 

Billedtekst:

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.