MOBIL

Marketplace kommer til høsten

Microsoft har åpnet slusene for apps til norske Windows Phone 7-brukere.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. juli 2011 - 13:06

Onsdag forrige uke ble det klart at Microsoft åpner for at utviklerne kan publisere apps til mobilbrukere i 19 nye markeder. Disse inkluderer Norge, noe som antyder at app-butikken Marketplace snart blir tilgjengelig for norske Windows Phone 7-brukere.

Marketplace er imidlertid ikke tilgjengelig for norske brukere ennå, som fortsatt får beskjed om at app-butikken ikke er tilgjengelig her i landet om de forsøker å starte Marketplace på telefonen.

Kan ta tid

Utviklerne må selv gå inn på sin utviklerkonto hos Microsoft for å gjøre appene sine tilgjengelig for de 19 nye markedene. Dette selv om de i utgangspunktet har lagt ut appene for verdensomspennende distribusjon. Dermed kan det ta litt tid før utvalget apps tar seg opp for norske brukere når Marketplace omsider åpnes for oss.

Når Marketplace skal gjøres tilgjengelig gjenstår foreløpig å se. Det kan tenkes at den rulles ut sammen med oppdateringen Windows Phone 7 Mango, som skal komme i løpet av året.

OPPDATERT: En av våre Facebook-tilhengere har informert oss om at de som bruker beta-versjonen av Windows Phone 7 Mango allerede har tilgang til Marketplace i Norge.

OPPDATERT II: Microsoft forteller oss at muligheten til å kjøpe apps i Norge først vil komme når Mango-oppdateringen til Windows Phone 7 kommer i høst. 

LES OGSÅ: Slik er Windows Phone Mango

Kilde: windowsteamblog.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.