T2

- Mark II vil endre fotoindustrien

Stein Jarle Olsen
23. sep. 2008 - 14:46

Vincent Laforet er en svært anerkjent amerikansk fotograf. Han fikk Pulitzer-prisen for sine feature-bilder fra Afghanistan i 2002, og ble i 2006 New York Times' første fotograf med en nasjonal kontrakt.

Han er også en såkalt "Explorer of light" hos Canon, noe som betyr at han er blant de ytterst få som skal inspirere kameraprodusenten til forbedringer gjennom sine fotografiske verk.

Kortfilm

Etter mye om og men, og lunsj med en høytstående kar hos Canon, fikk han låne nye, foreløpig uviste EOS 5D Mark II for en helg.

Helgen brukte han til å lage en kortfilm, kalt "Reverie".

Og Laforet er overveldet over videokapabilitetene til speilreflekskameraet, som altså filmer i full HD-oppløsning - 1920x1080 piksler.

Les også:

- Beste noensinne

bloggen sin skriver han blant annet dette:

1. 5D MK II tar de beste stillbildene i dårlig lys jeg noen gang har sett - det du kan se med øynene i verst mulig lys, kan dette kameraet fange med enkelhet.

2. Kameraet produserer også den beste videoen i dårlig lys jeg noen gang har sett - og det i 1080P.

3. Du kan benytte dine gamle Canon-linser med kameraet - altså kan du benytte fisheye-linser, 50 mm, 200 eller 400 mm som du allerede eier.

4. Kameraet er enkelt å bruke, slik at du kan jobbe utrolig raskt - og mye håndholdt - uten en stor produksjon, og med naturlig lys. Ergo trenger du ikke et enormt budsjett og store forberedelser lenger, glem lysrigger og generatorer som tar opp hele kvartaler.

5. Kameraet koster $2.700, og yter bedre enn mange $100.000-kameraer der ute.

Ikke justert

Videoen Laforet laget, hadde et produksjonsbudsjett på $5.000, blant annet $2.000 for et helikopter til å fly over New York med. Den skal være filmet med kun stillbildeutstyr, utenom et videostativ og et LED-lys.

Filmen skal være produsert kun fra råbilder, altså er ikke verken farger, støy eller eksponering justert på noe vis. Videoen er kun nedskalert til 960x540, for å kunne publiseres på nett uten større problemer. Canon USA har også snappet opp filmen, og publisert den på sine nettsider.

Se filmen hos Vincent Laforet eller hos Canon USA. (krever Quicktime)

Hva synes du? Er 5D Mark II en revolusjon? Eller er Vincent Laforet en bløffmaker som egentlig jobber for Canon?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.